top of page

Lidt om Villads fra Valby

"Jeg forsømmer som bekendt sjældent en lejlighed til at fortælle om historien bag Villads-figuren.

Se med her og få den korte version - så behøver du ikke høre den lange version, hvis vi mødes en dag."

Anne Sofie Hammer

Villads fra Valbys livretter

Villads fra Valbys livretter

Højtlæsning og opskrifter Sammen med uddrag fra Villads-historier, der handler om mad, finder du her 19 børnevenlige og gennemillustrerede opskrifter - og selvfølgelig også to helt nye historier om Villads.

Villads fra Valby - ud i naturen

Villads fra Valby - ud i naturen

Højtlæsning, fakta og idéer Over et helt år tager Villads og hans venner på ture ud i skoven sammen med Kamal. Her lærer de om bål og dyr og planter. Som alle der kender Villads ved, går tingene aldrig helt som planlagt. Men han oplever en masse - og får selvfølgelig lyst til at prøve nogle af tingene derhjemme. Eller endnu bedre; inde hos Frida.

Villads fra Valby skyder en højder forside

Villads fra Valby skyder en højder forside

Letlæsning Villads har fået nye sko. De er gule. Og rigtig flotte. Når Villads har dem på, kan han løbe stærkt. Og skyde en flot højder. I Villads fra Valby skyder en højder kan du læse om en dag, hvor Villads har sine nye, gule sko på i skole. Han vil gerne vise Mads, hvordan man skyder en flot højder. Problemet er bare, at han ikke har nogen bold. Men da de store drenge glemmer deres bold ude på græsset, får Villads en idé.

Villads fra Valby leger lidt vildt

Villads fra Valby leger lidt vildt

Letlæsning Fridas mor kan nemt blive sur. Også selvom man rydder pænt op. Det ved Villads fra Valby. Han er lidt bange for Fridas mor. Villads leger inde hos Frida. De leger, at Villads er en fugl. Desværre rammer fuglens ene vinge Fridas mors fine blomst, så den falder på gulvet. Hvad skal de nu gøre? Heldigvis har Villads en idé.

Villads fra Valby spiller fodbold

Villads fra Valby spiller fodbold

Billedbog Det starter med en ny fodbold. Men der er også noget med bue og pil. Og ansigtsmaling. Og is. Men først og fremmest noget med vand og sæbe på gulvet. Og Fridas mor, selvfølgelig. Og hun er ikke særlig tilfreds. OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby har fødselsdag

Villads fra Valby har fødselsdag

Billedbog På sin fødselsdag deler Villads banankage ud i klassen. Anna siger, at hun elsker alt med banan - men er det virkelig fordi hun nedstammer fra aberne, sådan som Alexander påstår? Det tror Villads ikke på, så de vædder om det sidste stykke kage. Det stykke, som Villads egentlig havde glædet sig til at spise selv. OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby får nye idéer

Villads fra Valby får nye idéer

Højtlæsning Elleve kapitler med både velkendte og nye historier om Villads. Han bygger en robot, holder fødselsdag, taber en tand, vasker gulv, bager kage, laver nytårsfis og meget, meget mere.

Villads fra Valby lærer klokken

Villads fra Valby lærer klokken

I denne historie kan man lære klokken sammen med Villads. Villads kan næsten ikke vente, til Noa kommer på besøg lørdag klokken to. Noa har nemlig sin lille, nye hundehvalp med. Ti minutter over syv lørdag morgen har Villads allerede flere gange spurgt, hvad klokken er, så hans forældre beslutter, at han selv skal lære klokken. Inden dagen er omme, har Villads både lært klokken, fundet ud af, hvor lang tid det tager at gå på toilettet, og undersøgt, om man kan få tiden til at gå hurtigere.

Villads fra Valby

Villads fra Valby

skyder året i gang Billedbog Far forærer Villads en pruttepude og en kunstig hundelort. Men det er jo kedeligt at lave nytårsfis helt alene, så Villads løber lige lidt ind til Frida. Og så begynder aftenen at udvikle sig helt anderledes, end de voksne havde planlagt. Bogen er fyldt med festtøj og sjove hatte, serpentiner og chips og kransekage. Og bordbomber. Ikke mindst bordbomber. OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valbys

Villads fra Valbys

uhyggelige halloween Billedbog Da Villads fra Valby endelig får lov til at rasle til halloween, vil han gerne klædes uhyggeligt ud. Helst så uhyggeligt, at de små børn tisser i bukserne af skræk! Men hans forældre kan slet ikke forstå, hvad der er det sjove ved blod og økser og zombier og den slags. Heldigvis ender det med, at han får lov. Det er også rigtig sjovt. I hvert fald til at starte med... OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby i 0.v

Villads fra Valby i 0.v

Højtlæsning Villads Emilio Eskildsen er en helt almindelig sød dreng, som er færdig med at gå i børnehave og glæder sig til at begynde i skole efter ferien. I bogen kan du bl.a. høre om at stjæle og om, hvor mærkelige voksne kan være, om første skoledag, om motion og dinosaurusknogler, om skolemælk, om tis, om drengefødselsdag og orker og lus. Og selvfølgelig også om en meget nuttet baby!

Villads fra Valby på sommerferie

Villads fra Valby på sommerferie

Højtlæsning Villads fra Valby er færdig med nulte og klar til sommerferie. I bogen kan du høre om en kanotur, der ikke går helt som planlagt, og om hvorfor heliumballoner er så sjove. Du kan også høre om en meget stærk ost, om vandkamp, træfældning og om, hvordan man laver sin egen is – men lige så meget om, hvordan man ikke skal gøre det. Og så får du også svaret på, hvorfor Fridas mor ikke længere har så meget lyst til at hente Frida inde hos Villads.

Villads fra Valby holder jul

Villads fra Valby holder jul

"Bogen, der er bedre end klejner" Højtlæsning Har du nogensinde tænkt over, om nisser findes i virkeligheden? Og hvis de gør - tror du så, man kan få dem at se? Det tænker Villads rigtigt meget over denne jul, hvor han både har en rokketand og er rykket op i 1.V. I bogen kan du bl.a. høre om nissefælder og tandfeer, forsvundne nintendoer, krokodiller i kloakken, kravlenisser og juleklip. Om at blive væk i juletivoli - og om den helt særlige kriblende fornemmelse i maven, som julen altid giver.

Villads fra Valby som dyrepasser

Villads fra Valby som dyrepasser

Billedbog Villads ønsker sig en hund. I stedet får han lov til at passe en hamster. Den hedder Topper og er næsten lige så nuttet som en hundehvalp. Men kun næsten. For Topper sover det meste af dagen og larmer det meste af natten. Man kan ikke gå tur med den, og den kommer ikke, når man kalder. Det havde ellers været smart, hvis den gjorde, for da han skal vise hamsteren til Frida, opdager Villads, at han har glemt noget vigtigt. OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby taber en tand

Villads fra Valby taber en tand

Billedbog 1.v er på museum og skal lære om gamle dage. Men i museumsbutikken ser Villads verdens sødeste tøjhund, og han er helt sikker på, at det er lige præcis sådan en tøjhund, hans lillesøster ønsker sig til sin fødselsdag. Bare Villads havde haft nogle penge, så han kunne købe tøjhunden til hende. Men det har han jo ikke. Til gengæld har han en rokketand. Og det har Yussef også. Og - VUPTI - så har Villads også en idé! OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby passer sig selv

Villads fra Valby passer sig selv

Billedbog Villads fra Valby er syg. Men han keder sig og vil gerne ud at lege. Far synes hellere, de skal tage en middagslur, men det gider Villads ikke. Derfor aftaler de, at Villads skal sidde og spille på fars computer i en time, mens far sover. Men en time er lang tid, når man skal passe sig selv. Og især, når man som Villads er sulten - og rigtig god til at få idéer... OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby bygger en robot

Villads fra Valby bygger en robot

Billedbog Når man finder en sjov metaldims på jorden, er det nemt at få en god idé. Så Villads og hans ven, Alexander, går straks i gang med at samle metaldimser nok til at bygge en robot. For Villads’ mor har fødselsdag, og mon ikke hun ønsker sig en robot lavet af metaldimser? Men hvordan er det lige, man får dimserne til at sidde sammen? Og hvordan får man overhovedet en robot til at bevæge sig?

Villads fra Valby

Villads fra Valby

Højtlæsning Første bog i serien om Villads fra Valby. Villads er en helt almindelig, sød dreng, som elsker at spise pasta med kødsovs, se tegnefilm og lege med sine venner. Villads er nemlig rigtig god til at lege. For god vil nogle voksne nok mene. I bogen kan du bl.a. høre om, hvor svært det kan være at få fat på et lyssværd eller få sit hår til at stritte. Og om hvordan det kan gå, når man er meget lækkersulten. Du vil også opdage, hvorfor det er farligt at have en vulkan i en børnehave.

Villads fra Valby køber slik

Villads fra Valby køber slik

Billedbog Villads og hans fætter, Noa, får lov til at gå ned og købe slik, hvis de samtidig vil købe løg til aftensmaden. Amalie skal gå med, og de skal love at blive inde på fortovet hele vejen.  Men det er ikke altid så nemt at holde, hvad man lover – især ikke når der pludselig er gravet et stort hul i fortovet. For hvordan skal man så komme forbi? OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby er indbrudstyv

Villads fra Valby er indbrudstyv

Billedbog Villads og Frida får overtalt Fridas forældre til at invitere til grillhygge en sommeraften. Men da Villads vil løbe hjem  for at hente ketchup, træder han pludselig i en hundelort.  Og så begynder det at gå helt galt. For det er svært at løse mange problemer på én gang, og selvom man tænker sig grundigt om, så kan man aldrig rigtig regne ud, om de voksne bliver sure eller glade. OBS: Historien findes også i "Villads fra Valby får nye idéer"

Villads fra Valby vasker en baby

Villads fra Valby vasker en baby

Letlæsning Når man passer en baby, kan det let gå i lort. Det ved Villads fra Valby. Han har selv prøvet det. I Villads fra Valby vasker en baby kan du høre om den dag, hvor Villads beslutter sig for selv at skifte Emmas ble. Men det er ikke helt så let, som det ser ud...

Villads fra Valby får et brev

Villads fra Valby får et brev

Letlæsning Det er let at klatre op i et højt træ. Det svære er at komme ned igen. Det ved Villads fra Valby. Han har selv prøvet det. I Villads fra Valby får et brev kan du høre om den dag, hvor Villads får brev fra Anna og bliver nødt til at kravle op i et højt træ for at få de store drenge til at holde op med at drille.

Villads fra Valby har vikar

Villads fra Valby har vikar

Letlæsning I skolen er der regler. Dem skal man følge. Men man kan godt få skæld-ud, selvom man følger dem. Det ved Villads fra Valby. Han har selv prøvet det. I Villads fra Valby har vikar kan du høre om den dag, Villads’ lærer er syg. Villads vil faktisk gerne høre efter, hvad vikaren siger. Det går bare ikke særlig godt...

Villads fra Valby låner en båd

Villads fra Valby låner en båd

Letlæsning Når man leger ved en sø, kan det gå helt galt. Det ved Villads fra Valby. Han har selv prøvet det. I Villads fra Valby låner en båd kan du læse om den dag, Villads kommer til at låne en fjern-styret båd. Han kommer også til at gå ned til søen helt alene. Det skulle han nok ikke have gjort...

Villads fra Valby laver en film

Villads fra Valby laver en film

Letlæsning En mobil kan ikke tåle vand. Det ved du nok godt. Men har du prøvet? Det har Villads fra Valby. I Villads fra Valby laver en film kan du læse om den dag, hvor Villads og Frida låner Villads' mors mobil. De vil lave en film ude i badebassinet i haven. Det går også meget godt, indtil Villads kommer til at tabe den...

Villads fra Valby bliver bange

Villads fra Valby bliver bange

Letlæsning Man kan godt blive glad for skæld-ud. Det lyder skørt. Men Villads fra Valby har selv prøvet det. I Villads fra Valby bliver bange kan du læse om den dag, hvor Villads og Mads vil undersøge, om det virkelig spøger i skolens kælder. Men så smækker døren, og de to drenge er helt alene i mørket...

Villads fra Valby laver en film

Villads fra Valby laver en film

- og andre godnathistorier Letlæsning I denne bog er alle seks letlæsningsbøger om Villads fra Valby samlet og sat op som godnathistorier, som børn og voksne kan læse højt for hinanden.

Villads fra Valby

Villads fra Valby

Sikker i trafikken Villads fra Valby Sikker i trafikken er en sjov og legende trafikindføring i børnehøjde. På baggrund af korte faktatekster og store myldrebilleder af genkendelige trafiksituationer lægger bogen op til en samtale om, hvad Villads og andre trafikanter glemmer og gør forkert.

bottom of page